keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Saunakakku

Aika on lentänyt siivillä, enkä ole ehtinyt tänne päivittämään mitään. Viime viikonloppuna sain tehdä saunaporukalle illanistujaisiin kakun. Vapaat kädet saatuani, päädyin konjakkijuustokakkuun. Liekö kakun ansiota, mutta illanistujaisissaan päättivät jatkaa ensivuonna Sauna-ajoja yhden välivuoden jälkeen :)


KONJAKKIJUUSTOKAKKU



Pohja

160 g Provena välipalakeksejä (kaura-tummasuklaa)
60 g voita

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sula voi. Laita leivinpaperi 24 cm halkaisijalta olevan irtopohjavuoan pohjalle. Kaada keksiseos vuokaan ja tasoita pohja.

Täyte

7 tl liivatejauhetta
3 munaa
0,75 dl sokeria
4 dl Flora vanillaa
120 g tummaa suklaata
1 dl sokeroitua kaakaojauhetta
0,75 dl konjakkia tai vettä ja konjakkiaromia

Sekoita liivatejauhe kylmään veteen. Paloittele suklaa pieniksi muruiksi. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota Flora vanilla. Yhdistä vaahdot ja lisää suklaamurut ja kaakaojauhe. Kaada puolet konjakista täytteeseen. Kuumenna loput konjakista kattilassa ja kiehahtamisen jälkeen lisää livate ja sekoita kunnes liivate on liuennut. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia. Koristele kakku mielesi mukaan.



Sauna-ajoja päätettiin tosiaan jatkaa ensi vuonna 29.7.2017. Sauna-ajothan toimivat niin, että alueelle voi tuoda oman saunan, jonka ainoana kriteerinä on että se on liikuteltava. Yleisö voi tutustua saunoihin alueella ja myös saunominen on mahdollista. Vuosittain vaihtuvat esiintyjät tuovat mukavaa ajanvietettä tapahtumaan. Tapahtuma on kaikille ilmainen. Tässä vielä tunnelmia menneiltä kymmeneltä vuodelta Sauna-ajo tapahtuman parissa.














MUKAVAA SYKSYÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti